Arrangere nyttårsfest? 6 tips til en vellykket kveld

Årets siste fest skal feires med brask og bram! Er det din tur til å invitere? Eller kanskje det er du som arrangerer hvert år? Uansett om du har arrangert 20 eller ingen nyttårsfester, har vi noen gode tips på veien til et godt nytt år. 1. Gjør alt klart på forhånd Det er lett […]

Årets siste fest skal feires med brask og bram! Er det din tur til å invitere? Eller kanskje det er du som arrangerer hvert år? Uansett om du har arrangert 20 eller ingen nyttårsfester, har vi noen gode tips på veien til et godt nytt år.

1. Gjør alt klart på forhånd

Det er lett å spare alt arbeid til siste sekund – man har jo en hel dag på seg uansett. Likevel går klokken forbausende fort i timene før gjestene ankommer. Hjemmet skal ryddes, man skal dusje og finstasen skal på. Sannsynligheten for at man også må en siste snartur på butikken for å handle inn den siste tingen man har glemt, er også til stede.

Ved å bli ferdig med rydding, borddekking og pynting dagen før, sparer du deg for stress på selve dagen. Ikke bruk tid på det som ingen uansett legger merke til. Det er også lov å be om hjelp!

2. By på en leskende velkomstdrink

Stemningen settes allerede fra gjestene spaserer over dørstokken. En raus og hyggelig gest er å møte dem med en forfriskende velkomstdrink. Er selskapet en miks av nære venner og bekjente, kan en liten oppkvikker før middagen også fungere som et sosialt lim.

Sørg også for å ha et verdig alkoholfritt alternativ. Ikke alle drikker alkohol og det er mange grunner til å velge en edruelig nyttårsfeiring. Dersom det er barn tilstede er det ekstra gunstig å starte festen med noe alkoholfritt i glasset. Da kan den yngre garde føle at de er fullverdige deltakere på festen samtidig som det blir enklere for foreldrene å holde alkoholinntaket lavt.

3. Oppsummering av året

Når vi har kommet til årets siste dag, byr anledningen seg til en oppsummering av året som har gått. Her er det virkelig bare fantasien som setter grenser. Det kan gjøres gjennom en quiz som enten du eller en gjest har planlagt, det kan lages en film eller noen kan holde en tale. Se an hvor godt alle kjenner hverandre og planlegg en oppsummering deretter. Husk bare å planlegge god tid i forveien!

Her er noen tips til hvordan dere kan oppsummere året som gikk, enten i form av quiz, sang, tale, film eller bilder:

 • Livet til gjestene: Hva har skjedd med hvem i år?
 • Nyhetene som var: Husker dere hva denne overskriften handlet om?
 • Musikkåret: Hvem spilte disse sangene? eller Hvem ga ut disse albumene?
 • Herrenes og Damenes tale: En hyllest til hverandre
 • Månedene som gikk: Høydepunkter fra januar til desember
 • Kjente sitater: Hvilke kjente personer sa hva i år?
 • Spådommer om det kommende året: Hvem får barn, hvem bytter jobb osv.?

4. Selskapsleker for voksne

Det er ikke bare barn som synes det er gøy med morsomme leker. Så lenge leken tilpasses aldersgruppen, kan en selskapslek gi festen det lille ekstra, og garantert skape uforglemmelige minner. Det er ikke nødvendig å gjøre det så komplisert, da har mange lett for å falle av – spesielt litt utpå kvelden. Ha gjerne en håndfull leker i bakhånd og la stemningen avgjøre hvor mange leker og hvor lenge dere skal holde på.

Her er eksempler på morsomme selskapsleker som vil være som bensin på bålet for feststemningen på årets siste kveld:

 • 20 spørsmål: Hvem tenker jeg på?
 • Barnefoto som bordkort: I invitasjonen ber du alle om å sende deg et barnebilde av seg selv. Når gjestene ankommer får de utdelt et bilde hver. Denne personen som skal være deres borddame/-herre gjennom kvelden … De må bare finne ut av hvem de er! Det er ikke alltid like enkelt med bilder som er mange, mange år gamle.
 • Lapp med hemmelig oppgave under hver tallerken. Eksempler kan være «utbring en skål 10 ganger før desserten er servert», «spør personen til høyre om å få smake på maten hennes eller hans» eller «uansett hva som snakkes om, prøv å drei samtalen over til at du ikke fikk det du ønsket deg til jul».
 • Flytte erter med sugerør. Gi alle gjestene to skåler, én med 10 erter i og én som er tom. Ved hjelp av et sugerør er det om å gjøre å flytte ertene over til den andre skålen så fort som mulig.
 • To sannheter og én løgn: Gjestene forteller på tur og orden tre utsagn om seg selv, før det er opp til de andre rundt bordet å avsløre hva som ikke stemmer.

5. Ha musikken klar i forkant

For å sikre en vellykket fest, kan det være en god idé å forberede en spilleliste med nyttårsmusikk. Inkluder gjerne ulike sjangere, så alle er garantert å høre slagerne de liker. På denne måten slipper du at gjester blir stående ved avspilleren, avbrudd i musikken eller at oppmerksomheten rettes mot hvilken sang som skal spilles neste gang.

Et lurt triks er å lage to spillelister! Spill først en litt roligere spilleliste som dere kan høre på til middagen. Når stuegulvet forvandles til dansegulv, er det bare å bytte til en liste med høyere tempo.

6. La noen andre stå for maten

Julaften glir raskt over i romjul – og brått er nyttårsaften kommet. De fleste av oss har et fullpakket program gjennom hele romjulen. Da er det som regel lite tid til overs til å planlegge, handle inn til og tilberede en storslagen nyttårsmeny til mange gjester. Istedenfor å stresse byen rundt i romjulsdagene og ende opp med et halvveis resultat, hvorfor ikke overlate maten til profesjonelle?

Å bestille catering til nyttårsfesten er trolig blant de mest praktiske investeringene du kan gjøre. Det sparer deg for mange timer med planlegging, handleturer og ikke minst all tilbereding og oppvask. Senk skuldrene og gjør det du liker best – enten det er selskapsleker, miksing av drinker, pynting av hjemmet eller noe helt annet.

Rause porsjoner og uovertruffen matkunnskap

Bestiller du catering fra oss, leverer vi alltid rause porsjoner til deg og dine gjester. På nyttårsaften er dette spesielt populært, da det tross alt kalles årets lengste fest. For nattmat-entusiaster, smaker ingenting bedre enn en runde nummer to utover kvelden.

Har du planlagt å servere en spesiell type vin – eller noe annet snacks? Vi har lang erfaring med å sette sammen smakfulle menyer. Spør oss gjerne om hva som kan passe sammen med det du allerede har planlagt.