4 gode grunner til å ha felleslunsj på kontoret

Hvordan man som arbeidsgiver sørger for at de ansatte trives, finnes det mange svar på. Ett av dem er å legge inn felleslunsj som en fast rutine i arbeidshverdagen.

Hvordan man som arbeidsgiver sørger for at de ansatte trives, finnes det mange svar på. Ett av dem er å legge inn felleslunsj som en fast rutine i arbeidshverdagen.

I løpet av et år finnes det mange spesielle anledninger hvor man kan skjemme bort de ansatte litt ekstra, gjennom å bestille varmlunsj levert til kontoret. Noen anledninger er faste, som lønningsdag, advent, sommeravslutning eller seminar, mens andre er mindre regelmessig. Eksempler på dette kan være en ansatts siste dag, et jubileum eller at avdelingen overgår budsjettet. Disse anledningene er viktige å ta vare på, men man skal ikke undervurdere effekten å ha felleslunsj hver eneste arbeidsdag gjennom hele året – dette er grunnene til hvorfor.

1. Enklere hverdag

Når man kommer hjem fra jobb, finnes det nok av oppgaver som må tas tak i. Mathandling, middagslaging, klesvask og den altoppslukende kategorien barn – de må hentes, bringes og aktiviseres. Ved å tilby dine ansatte lunsj på jobben, slipper de det unødvendige bryet det er å planlegge, lage, pakke og bringe matpakke på jobben.

2. Et nødvendig pusterom som skaper samhold

Visste du at 8 av 10 norske ledere sier at lunsjen øker trivselen og samholdet i bedriften? Selv om man er aldri så glad i arbeidsoppgavene sine, er lunsjen likevel et sosialt høydepunkt i hverdagen. Grunnen til dette strekker seg lenger enn at man bare er sulten, fordi et måltid er mer enn bare maten. Det handler om tid, sted og sosiale relasjoner.

Det å samles rundt et måltid er en viktig sosial funksjon som betyr mye for trivsel og sosial helse. Når man møtes jevnlig til lunsj med kollegene sine, styrkes opplevelsen av fellesskap og tilhørighet. Under lunsjen er det lettere å være seg selv fullt og helt, og det er et naturlig rom for å dele, lytte og koble av sammen.

3. Frisk og rask med sunn mat

Spiser du bedre, lever – og jobber – du bedre. Ved å tilby sunn og næringsrik mat, sørger man som arbeidsgiver for at de ansatte holder seg friske og raske. Det er lettere å holde seg til kun ett eller to ordentlige måltider om dagen, dersom man har en god lunsjrutine integrert i arbeidsdagen.

Når man som arbeidsgiver bidrar til en sunn livsstil, vil dette føre med seg friske kolleger som både orker å sitte noen timer over når det trengs og har et styrket immunforsvar. Et godt utvalg av sunn mat på jobb kan med andre ord bidra til et redusert sykefravær.

4. Økt effektivitet i arbeidstiden

Det er ingen godt bevart hemmelighet at et godt arbeidsmiljø er roten til økt produktivitet på arbeidsplassen. Ved å spise sunt, vil man som arbeidstaker evne å yte bedre – en vinn-vinn-situasjon både for arbeidsgiver og -taker.