Slik dekker du et flott 17. mai-bord 

17. mai er årets store dag for feiring, fellesskap og deilige matopplevelser. Enten du planlegger en intim familiesammenkomst eller en stor fest, bør 17. mai-bordet være i fokus.

Les våre tips om alt du trenger for å sette sammen et minneverdig, pent og smakfullt bord til nasjonaldagen.

Hvordan pynte bordet til 17. mai?

Når det gjelder 17. mai bordpynt, er det ingenting som slår den klassiske kombinasjonen av Norges flaggfarger; rødt, hvitt og blått. Bruk en hvit duk som base og legg til røde og blå detaljer gjennom servietter, borddekorasjoner og friske blomster. Du kan også inkludere små norske flagg eller andre nasjonale symboler. For et helhetlig uttrykk, bør alle plasser ved bordet være dekorert med lik spisebrikke, tallerken, serviett, eventuell serviettring og selvfølgelig bestikk dandert etter rett ordning. 

Hva pleier man å spise på 17. mai?

På 17. mai er det vanlig å servere ulike retter som passer til enhver smak. Blant favorittene er pølser og lomper, som er spesielt populært blant de minste. I tillegg er ferske reker med majones og sitron et populært valg, særlig hvis været tillater utendørsservering. For deg som foretrekker noe mer variert utvalg, er koldtbord med et utvalg av kjøtt, fisk, oster og salater alltid en suksess!

Koldtbord

Et velassortert koldtbord er en flott måte å tilfredsstille gjesters smaksløker på 17. mai. Sørg for å ha et rikelig utvalg av delikate kjøttpålegg som spekeskinke, røkelaks og roastbeef, samt et utvalg av oster og ferskt brød. Husk også å inkludere potetsalat, eggerøre og grønnsakssalat for å balansere smakene.

17.mai-bord

Se også våre cateringmenyer til konfirmasjon her.

Kaker

Ingen feiring er komplett uten søte fristelser, og på 17. mai er kaker en viktig del av menyen. Bak norske, tradisjonelle kaker som bløtkake med friske bær, kremkake, marsipankake, eller en deilig sjokoladekake. Disse kakene vil garantert være en slager blant gjestene dine og heve feststemningen. Dersom du ikke har tid til å lage kaken selv, kan du enkelt bestille gjennom oss! Se vårt utvalg av kaker her.

Med disse tipsene er du klar til å lage et fantastisk 17. mai-bord som vil imponere gjestene dine og gjøre feiringen uforglemmelig. Lykke til med forberedelsene, og god 17. mai!