5 tips til borddekking til konfirmasjonen

Å planlegge en konfirmasjonsfeiring er en spennende tid, og en viktig del av forberedelsene er å skape et flott dekket bord. 

Les våre fem nyttige tips som vil hjelpe deg med å imponere gjestene og gjøre konfirmasjonsfeiringen minneverdig.

1. Velg et passende tema og farger

Før du begynner å dekke bordet, er det viktig å velge et passende tema og farger som vil sette tonen for feiringen. Hold deg gjerne til én hovedfarge  eller følg et tema som reflekterer konfirmantens interesser. Fra klassisk og elegant til fargerikt og moderne: mulighetene er uendelige når det gjelder å skape et unikt og minneverdig bordoppsett.

2. Imponer med kreativ bordpynt

Bordpynt kan bidra til å sette stemningen for feiringen og et kreativt tips er å printe ut forskjellige bilder av konfirmanten gjennom årene og plassere dem rundt på bordet. Andre elementer som kan brukes som bordpynt er små, personlige rekvisitter som representerer konfirmantens interesser eller hobbyer. Dette kan være alt fra små bøker, musikkinstrumenter, sportsutstyr eller andre mindre gjenstander som er spesielle for konfirmanten.

3. Lag personlige bordkort

Lag personlige bordkort for å hjelpe gjestene med å finne sine plasser på konfirmasjonsdagen. Dette er en fin måte å tilføre et personlig preg på borddekkingen, og få gjestene til å føle seg spesielle. Du kan enkelt lage dine egne bordkort ved å bruke navn sammen med et dekorativt design som er i tråd med resten av bordpynten.

4. Tenk på bordplassering

Når du planlegger bordplasseringen, er det viktig å vurdere hvordan gjestene vil samhandle og hvem som skal sitte hvor. Tradisjonelt sett sitter konfirmanten ved hovedbordet, med nær familie og faddere på hver side. Venner og andre gjester kan plasseres rundt andre bord i rommet. Å tenke på disse detaljene på forhånd vil bidra til en  hyggelig opplevelse for alle.

5. Ha et eget mat- og kakebord

Matservering er en viktig del av dagen, og når det er mange gjester er det lurt med et variert utvalg plassert utover et eget mat- og kakebord. Ved å dandere mat og kaker utover et eget serveringsbord, får gjestene en god oversikt over utvalget og kan forsyne seg med sine favoritter. 

Skal du bestille catering til konfirmasjonen? Se våre varierte konfirmasjonsmenyer her, og ta også gjerne en titt på våre lekre og smakfulle kaker

Vårt siste tips er å planlegge i god tid for å sikre en vellykket opplevelse for gjestene dine på konfirmasjonsdagen, og ikke minst konfirmanten. Husk å ta hensyn til konfirmantens personlighet, gjestenes behov og temaet for arrangementet når du planlegger borddekkingen.

Lykke til og gratulerer med konfirmanten!