Slik gjør du barnebursdagen perfekt

Finnes det en dag i løpet av året hvor barnet er mer ekstatisk og forventningsfull, en selve bursdagsfesten? Julaften er en sterk kandidat til å konkurrere med bursdagen, men som regel er det knyttet størst forventninger til det sistnevnte. Heldigvis er barn flest enkle å begeistre. Uansett om du planlegger en rolig feiring eller en […]

Finnes det en dag i løpet av året hvor barnet er mer ekstatisk og forventningsfull, en selve bursdagsfesten?

Julaften er en sterk kandidat til å konkurrere med bursdagen, men som regel er det knyttet størst forventninger til det sistnevnte. Heldigvis er barn flest enkle å begeistre. Uansett om du planlegger en rolig feiring eller en storslagen fest, har vi samlet de beste idéene. Med kun noen få, enkle steg er du sikret at bursdagen blir en suksess!

Sørg for nok kake

I stedet for en eller flere store kaker, kan muffins være den perfekte desserten for barnebursdagen. Alle får like store stykker og det som eventuelt blir til overs kan enkelt pakkes ned i gaveposer. Barn er rettferdighetssøkende små vesener som når som helst påtar seg rollen som lovens lange arm, dersom de oppdager en ujevn fordeling av goder. Står kaken derimot høyt oppe på barnets ønskeliste, kan du en ta en titt på disse flotte barnekakene.

Ha et gjennomført tema …

… det trenger verken være vanskelig, tidskrevende eller dyrt. Faktisk trenger man strengt talt ikke forberede noen ting – det kan holde i lange baner at invitasjonen inviterer gjestene til å kle seg ut som noe spesifikt, for eksempel filmkarakterer, prinsesser, sjørøvere eller noe helt annet. Dersom dere ber alle om å kle seg i samme farge, blir garantert bildene fra bursdagen utrolig fine og minneverdige. Barna kommer til å løpe rundt og more seg uansett, og ressurser investert i å dekorere hjemmet kan være bortkastet.

Planlegg morsomme leker

Barnebursdager kan ofte nyte godt av at noen tar regien. Morsomme leker går aldri av moten, og er noe barn i alle aldre vil more seg over. Adjektivhistorier er en flott måte å underholde barna på mens de spiser, hvor rare ord og setninger garantert vil bli møtt av rungende latter. Om sommeren er det bare fantasien som setter grenser for hva barna kan leke utendørs: sekkeløp, boksen går, eggeløp, alle mine barn kom hjem eller limbo er populære gjengangere. Foregår festen innendørs, vil leker som tampen brenner, fisking etter godtepose, stolleken, halen på grisen eller hviskeleken garantert falle i smak.

God mat er verdifullt for alle

Hvem sa at det eneste barnas smaksløker kan sette pris på er overkokte wienerpølser? Ikke undervurder de små ganene og du vil oppleve at de også vil nyte mer «avansert» mat. Både tapas, pasta og gryteretter er barnevennlige, men smakfulle og spennende retter som fint kan serveres i barnebursdagen. Eventuelt sørger et koldtbord for å gi barna litt av alt. Kanskje oppdager noen av dem en ny favoritt?

NorgesCatering kan barnebursdager

Vår lidenskap er din fornøyelse! Ta kontakt med oss for et uforpliktende tilbud om skreddersydd meny til barnebursdagen, inkludert både middag og dessert. Bare du kjenner ditt barn best, og vi strekker oss langt for å bidra til at festen blir så minnerik og uforglemmelig som mulig.