Hva skal vi servere i konfirmasjonen?

Konfirmasjonsdagen er tilknyttet høye forventninger, både hos hovedpersonen selv, men også hos de foresatte. Når gavene er pakket opp, er det maten som står i fokus. Mange lurer på om man kan servere omtrent hva som helst i konfirmasjonen. Hvilken mat som velges er selvfølgelig opp til arrangørene, ofte i samråd med konfirmanten, men det […]

Konfirmasjonsdagen er tilknyttet høye forventninger, både hos hovedpersonen selv, men også hos de foresatte. Når gavene er pakket opp, er det maten som står i fokus.

Mange lurer på om man kan servere omtrent hva som helst i konfirmasjonen. Hvilken mat som velges er selvfølgelig opp til arrangørene, ofte i samråd med konfirmanten, men det er likevel viktig å huske på at konfirmasjonen er en høytidelig merkedag. Her kommer våre beste tips for et fullverdig festmåltid!

Koldtbord passer for alle generasjoner

En konfirmasjonsfeiring har for vane å tiltrekke seg gjester fra tre, eller til og med fire generasjoner – i særlig produktive familier. Ofte vil matpreferansene variere i de ulike aldersgruppene, og derfor er koldtbord alltid en sikker vinner. Det er ikke uten grunn at dette er den mest populære menyen å servere i konfirmasjon. Tilby gjestene et bredt utvalg og de er garantert å finne opptil flere matretter som faller i smak. Å reise seg for å gå og hente mat bidrar dessuten til en løsere snipp i selskapet.

Grillmat er sommerens vinner

Selv om konfirmasjonen vanligvis finner sted på hver sin side av sommerferien, er det likevel ofte gode utsikter for godt og varmt vær. Grilling er en sosial og lystig aktivitet som resulterer i svært mye god mat for mennesker i alle aldre. Avholdes konfirmasjonsfesten i hagen, er trolig ingenting mer lystfylt enn en helaften i grillens navn.

Treretters for mindre sammenkomster

Luksusen av å være en liten familie er at man med god samvittighet for økonomien kan dra på litt ekstra når det er tid for fest. Få munner å mette åpner for en enda flottere meny til gjestene, så hvorfor ikke diske opp med en treretters på den store konfirmasjonsdagen? Forretten kan for eksempel allerede stå spiseklar på bordene når gjestene ankommer fra kirken eller rådhuset og hovedretten inntas mens talerne taler – i påvente av en fristende dessert som prikken over i-en på en helaften hvor det ikke har blitt spart på noe.